Naslov

  • Mysteria Colorum d. o. o. Hajdrihova 19 SI-1000 Ljubljana Slovenija
 

O nas


MyCol d.o.o. je zagonsko podjetje v lasti štirih raziskovalk s področja znanosti o materialih, kemijske in grafične tehnologije ter znanosti o okolju. Ustanovile smo ga marca leta 2017 kot rezultat skupnih raziskav kromogenih materialov na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Postati želimo visoko konkurenčen ponudnik inovativnih rešitev za vidni nadzor trenutne temperature in zapis njenih sprememb v preteklosti. Osnovna oblika izdelka je pametna nalepka, na katero natisnemo poljubno obliko temperaturno odvisnega materiala, ki spremeni barvo ob prehodu določene temperature. Nadzor te spremembe poteka s prostimi očmi ali video kamero, zato ne potrebujemo električnega napajanja in mrežnih povezav za prenos podatkov.

Naši kromogeni materiali so edinstveni in omogočajo nadzor različnih temperatur in praktično neomejene možnosti oblikovanja oznak. Te so lahko koristne pri nadzoru pregrevanja preko vnaprej določene temperature na ponovljiv (reverzibilen) ali nepovraten (ireverzibilen) način.

Novi materiali in sodobna tehnologija

Podjetje prenaša visokotehnološko znanje iz področja znanosti o materialih v produkte z visoko dodano vrednostjo. Raziskave termokromnih materialov, ki jih izvaja del podjetniške ekipe, sodijo v svetovni vrh na tem področju, kar daje ekipi močno referenco in veliko prepoznavnost.

Mladost in podjetnost

Ekipa temelji na najvišje izobraženih mladih strokovnjakih in njihovi podjetnosti.