O nas

MyCol d.o.o.

MyCol d.o.o. je start-up podjetje, ki so ga marca 2017 ustanovile raziskovalke s področja znanosti o materialih, kemijske in grafične tehnologije in znanosti o okolju. Skupina se je oblikovala iz raziskav kromogenih materialov na Kemijskem Inštitutu v Ljubljani.

Prizadevamo si, da bi postali visoko konkurenčni ponudnik inovativnih rešitev za vidno kontrolo trenutne temperature in njenih sprememb v preteklosti. Naš produkt je pametna nalepka ali oznaka, natisnjena v poljubni obliki, ki spremeni barvo, ko je presežena določena temperatura. Spremembe so vidne s prostim očesom ali pa se jih zazna z video kamero, zato ni potrebe po napajanju ali IT omrežju.

Naši produkti so edinstveni in omogočajo veliko svobode pri dizajniranju sporočil zlasti za potrebe nadzora segrevanja preko določenih temperatur. Taki izdelki so pomembni povsod, kjer je treba segrevanje nad predpisano temperaturo beležiti v ponavljajočem (reverzibilnem) ali enkratnem (ireverzibilnem) načinu.

Napredno znanje in novi materiali

MyCol prenaša visoko-tehnološko znanje s področja znanosti o materialih neposredno v produkte z visoko dodano vrednostjo. Naše raziskave termokromnih materialov so med vodilnimi v svetovnem merilu, kar daje naši ekipi močne reference in veliko prepoznavnost v strokovnih krogih.

Mladost in podjetništvo

Ekipa je sestavljena iz mladih, visoko usposobljenih strokovnjakov s specializacijami na področju kemije materialov, termokromnih materialov, grafične tehnologije, premazov, in kemijskega inženirstva.